Home

Sheabutter bestaat al eeuwenlang. Een van de bekendste eerste gebruikers van Sheabutter was Cleopatra. 

Sheabutter wordt verkregen van de, hoe kan het ook anders Sheaboom. De Sheaboom groeit in de Shea gordel. Deze gordel loopt dwars door Afrika van Senegal tot Ethiopië. De Shea gordel bestrijkt een gebied van 4800 kilometer. De bomen tref je daarom aan in landen zoals Benin, Ghana, Guinea Bissau, Chad, Ivoorkust, Burkina Faso, Kameroen, Centraal Afrikaanse Republiek, Ethiopië, Mali, Niger, Nigeria, Sierra Leone, Senegal, Sudan, Togo, Oeganda en Zaïre. 

Wanneer je Sheabutter koopt, kun je kiezen uit geraffineerde shea boter of ongeraffineerde shea boter. Ongeraffineerde sheabutter is de meest pure vorm. Het laat zich kenmerken door zijn indringende geur. Het is eigenlijk vrij simpel; je vindt het lekker ruiken of totaal niet! zijn mensen die het juist heel lekker vinden ruiken, maar ook mensen die de geur verschrikkelijk vinden. De kleur  van de boter verschilt tussen wit en okerkleurig.

Een weetje: 

Sheabutter heeft een hoog gehalte aan onverzeepbare delen. Deze onverzeepbare delen bevatten de belangrijkste eigenschappen zoals genezende en celregenerende. Dit gehalte kan wel 17% zijn, dit is veel hoger dan in andere natuurlijke oliën. 

Sheabutter zorgt voor de hydraterende eigenschappen. Hierdoor is het dé perfecte natuurlijke vochtinbrenger. Sheabutter helpt de buitenste beschermlaag om vochtverlies door verdamping te voorkomen en de essentiële vitamines bevorderen de elasticiteit van de huid.

Daarnaast bevat sheabutter alantoïne. Dit komt in de natuur voor in de tarwekiemen en smeerwortel wat kan bijdragen aan het herstel van een beschadigde huid. Alantoïne heeft een ontstekingremmende werking. Dit kan onder andere helpen bij eczeem of psoriasis. 

Afmeting

  • Sheabutter

Naam

Prijzen en oplages